شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹

۱۳۹۹/۰۴/۲۳

ارائه گزارش مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در خصوص روند برگزاری کلاس های همگاه و ناهمگاه و نحوه برگزاری امتحانات الکترونیکی پایان ترم دانشگاه صنعتی کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ دکتر فتحی، مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه با ارائه گزارشی به تشریح روند برگزاری کلاس های همگاه و ناهمگاه (آنلاین و آفلاین) و نحوه برگزاری امتحانات الکترونیکی (مجازی) پایان ترم دانشگاه صنعتی کرمانشاه پرداخت.

بنابراین گزارش؛ دکتر فتحی، مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی در خصوص برگزاری کلاس های همگاه و ناهمگاه (آنلاین و آفلاین) و ارائه مباحث آموزشی دانشگاه به صورت الکترونیکی، بیان کرد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور و در پی آن اخذ تصمیم به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه ها، بدون وقفه برگزاری کلاس های آموزشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به صورت همگاه و ناهمگاه در بستر فضای الکترونیکی آغاز شد.

ایشان همچنین ادامه داد: آموزش دانشگاه توانست هرچه سریع تر با به کار گیری تمام توان خود و همچنین تبیین سیاست ها و برنامه های کاربردی در این مسیر، با حمایت و همکاری ریاست، معاونین، مدیران و دیگر همکاران به یک برنامه مدون دست یابد که به کمک آن بتواند کلاس های آموزشی خود را به صورت همگاه و ناهمگاه (آنلاین و آفلاین) به صورت الکترونیکی (غیر حضوری) برگزار کند که با توجه به ارائه گزارش و آمار از سوی واحد آموزش دانشگاه صنعتی کرمانشاه، این کلاس ها کاملا به صوت بهینه و مطابق با برنامه اعلام شده برگزار گردید.

دکتر فتحی همچنین بیان کرد: با وجود مشکلات و دغدغه های ایجاد شده در پی انتشار ویروس کرونا، اساتید دانشگاه وقت و تمام نیروی خود را شبانه روز در مسیر آموزش مجازی به کار گرفتند و توانستند مباحث آموزشی خود را در قالب فیلم های آموزشی و بسته های الکترونیکی (پی دی اف و اسلاید های آموزشی) در بستر فضای الکترونیکی در خدمت دانشجویان قرار دهند و شبانه روز جواب گوی دغدغه های درسی این عزیزان در فضای الکترونیکی باشند.

مدیر امور آموزشی دانشگاه ابراز نمود: آموزش دانشگاه در این مسیر ابتدا سعی کرد در یک بازه زمانی کوتاه با کمک همکاران واحد فناوری اطلاعات دانشگاه یک بستر آموزش الکترونیکی مجازی تحت عنوان lms ایجاد نماید که اساتید بتوانند مباحث آموزشی خود را در این بستر به صورت همگاه و ناهمگاه (آنلاین و آفلاین) الکترونیکی به دانشجویان انتقال دهند. ایشان همچنین ادامه داد به کمک بستر الکترونیکی lms دانشگاه، علاوه بر برگزاری کلاس های آموزشی، به کمک واحدهای دیگر دانشگاه همچون واحد فناوری اطلاعات و روابط عمومی و امور بین الملل، اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی (ویژه اساتید) در زمینه آشنایی و بهینه کردن آموزش مجازی شد که نتیجه مطلوبی را در پی داشت.

این مقام مسئول در دانشگاه همچنین عنوان کرد: مسئولین و همکاران آموزش به کمک واحد روابط عمومی دانشگاه، نکات آموزشی خود را در قالب اخبار، اطلاعیه و نکات مهم در وبگاه دانشگاه و فضای الکترونیکی در اختیار دانشجو قرار می داد که از این طریق بتواند علاوه بر آشنایی بیشتر دانشجویان با آموزش الکترونیکی، با مشکلات و دغدغه های آن ها نیز بیشتر آشنا شده و مشکلات احتمالی را نیز مرتفع نماید.

دکتر فتحی در ادامه در خصوص نحوه برگزاری امتحانات الکترونیکی پایان ترم دانشجویان، بیان کرد: با توجه به ادامه شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه برگزاری امتحانات پایان ترم اختیار را به مراکز آموزشی کشور داد تا هر چی سریع تر بتوانند در خصوص برگزاری امتحانات الکترونیکی پایان ترم با توجه به شرایط دانشگاه، تصمیم گیری نمایند.

بر همین اساس مسئولین آموزشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه بی وقفه جلسات متعدد شورای آموزشی دانشگاه و نیز شورای دانشگاه را برگزار نموده و با همفکری اعضاء برنامه ای کامل در زمینه برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت الکترونیکی (مجازی) مدون و به تصویب رسید. شاخص های اصلی این تصمیم گیری ها در وهله اول حفظ سلامت دانشجویان بود.

در همین راستا ایشان بیان نمود: بعد از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانان پایان ترم به صورت غیر حضوری، در قالب اخبار و اطلاعیه های متعدد، نکات مهم آموزشی در این خصوص در وبگاه دانشگاه و همچنین فضای مجازی در اختیار دانشجویان قرار گرفت.

ایشان در ادامه از نهایی شدن چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم و شیوه های مختلف طرح سئوالات در جلسات شورای آموزش و شورای دانشگاه و همچنین اطلاع رسانی آن به اساتید و دانشجویان سخن گفت و اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص ایجاد شده، تمامی درخواست های دانشجویان در خصوص حذف ترم بدون احتساب در سنوات، در کمسیون موارد خاص دانشگاه مورد بررسی و موافقت قرار گرفتند. همچنین تمامی درخواست های حذف دروس، ضرورتاً در جلسه شورای دانشگاه ها و شورای کل مورد بررسی قرار گرفته و با تمامی درخواست هایی که هم نیاز و یا پیش نیاز را نقض نمی کردند، موافقت شد.

این مقام مسئول در دانشگاه همچنین تشریح کرد: به منظور تسهیل در ارسال پاسخ به سئوالات امتحانات پایان ترم و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، سامانه الکترونیکی مجازی دانشگاه azmoon.kut.ac.ir به همت اداره فناوری اطلاعات دانشگاه راه اندازی شد. همچنین علاوه بر این بستر، امکان ارسال فایل ها و ارتباط با اساتید از طریق ایمیل و پیام رسان whatsapp نیز فراهم گردید.

ایشان همچنین تاکید کرد: به جهت آن که دانشجویان در انجام و تکمیل پروژه های خود زمان کافی داشته باشند؛ مهلت ارسال نمرات توسط اساتید تا 31 تیرماه 1399 تمدید گردید.

دکتر فتحی، ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان، یادآور شد: دایره ی امتحانات در روزهای امتحانات پایان ترم با حفظ پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به صورت حضوری تشکیل شده و تمامی آزمون ها به صورت برخط رصد می شود و گفتنی است؛ اساتید دانشگاه در روزی هایی که آزمون الکترونیکی دروس آن ها دایر است در محل برگزاری آزمون حضور دارند تا مشکلات احتمالی پیش آمده را برطرف کنند. همچنین جهت انتقال مشکلات دانشجویان در زمان برگزاری امتحانات، علاوه بر دائر بودن دو شماره تماس، همکاران آموزش از طریق پیام رسان های داخلی نیز در خدمت این عزیزان می باشند.

ایشان همچنین بیان کرد: این امتحانات از روز شنبه ۷ تیر ماه تا سه شنبه ۲۴ تیرماه ۹۹، هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۲۰:۳۰ به طول می انجامد.

دکتر فتحی، مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در خاتمه از برگزاری ترم تابستان به صورت الکترونیکی در دانشگاه صنعتی کرمانشاه خبر داد و ضمن تقدیر از همراهی و حمایت های رئیس دانشگاه، اظهار نمود: به کمک زحمات، اقدامات و مساعدت دکتر نادری، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه و همچنین کارکنان آموزش و واحد فناوری اطلاعات که هر روز تا پاسی از شب در محل استقرار دایره امتحانات در دانشگاه حضور داشتند، توانستیم به عنوان اولین تجربه در زمینه آموزش های الکترونیکی به تجربیات ارزنده ای دست پیدا کنیم و امید می رود به کمک آن بتوانیم بستر را برای آموزش بهینه تر به صورت الکترونیکی در آینده هموار کنیم.