مصاحبه با دانشجوی کارشناسی دانشگاه صنعتی کرمانشاه که موفق به کسب رتبه 1 در سهمیه و رتبه 11 بدون سهمیه کنکور کارشناسی ارشد 97 در کشور شد
مصاحبه با آقای علی الماسی دانشجوی کارشناسی فیزیک مهندسی دانشگاه صنعتی کرمانشاه، که توانست رتبه 1 در سهمیه و رتبه 11 بدون سهمیه کنکور کارشناسی ارشد سال 97 در رشته فوتونیک کشور را کسب نماید.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
با سلام. علی الماسی متولد 1374 در کرمانشاه هستم.
در کنکور کارشناسی ارشد امسال چه رتبه ای را کسب کردید؟
رتبه ١ در سهمیه و 11 بدون سهمیه در کنکور کارشناسی ارشد رشته فوتونیک کشوری
دانش آموخته چه سالی و رشته و گرایشی هستید؟
ورودی سال تحصیلی ٩۴_٩٣ رشته فیزیک مهندسی گرایش اپتیک لیزر دانشگاه صنعتی کرمانشاه
فکر می کنید، برای موفقیت و قبولی در کنکور کارشناسی ارشد تا چه اندازه اهمیت دارد که دوره کارشناسی را در چه دانشگاهی گذرانده باشید و آیا معدل در این موفقیت مؤثر است؟
مسلماً و منطقاً دانشجوی یک دانشگاه سطح بالا بودن در مقطع کارشناسی، می تواند موتور محرک خوبی برای قبولی در رشته و دانشگاه دلخواه خود در کنکور ارشد باشد؛ اما در واقع کسب قبولی به خود شخص و انگیزه وی برمی گردد و به نظر بنده تأثیر معدل در قبولی ارشد بسیار کم می باشد و بیشتر به استعداد و انگیزه و تلاش شخصی بستگی دارد.
هدف شما از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد چه بود که باعث شد به خاطرش تلاش کنید؟
به نظر من هر کس که می خواهد، ادامه تحصیل دهد؛ باید میزان تلاش و ظرفیت های خود را بشناسد و با کمترین سلاح برای پیروزی بر هدف و رسیدن به آن بجنگد.
چرا این رشته را انتخاب کردید؟ آیا تفاوت یا مزیتی در این رشته دیده بودید؟
اگر بخواهم جواب کاملی بدهم، آن است که بااینکه برای کنکور ارشد می توان در هر رشته ای شرکت کرد، اگر رشته انتخابی ارشد، طبیعتاً دنباله دانسته ها و داشته های رشته کارشناسی دانشجو باشد، بهتر است. من هم به تبع علاقه و نزدیکی رشته اپتیک لیزر با رشته فوتونیک این رشته را انتخاب کردم / سؤال بسیار خوبی پرسیدید؛ بله هم تفاوت دیده بودم و هم مزیت. تفاوت آن در جدید بودن این رشته می باشد که جای کار در آن زیاد است و مزیت این که رشته فوتونیک کاملاً کاربردی و صنعتی است و می تواند شانس کار و بازار کار خوبی در آینده داشته باشد، چرا که این رشته گرایش خاصی به پژوهش داشته و در راستای فیبرهای نوری هم کاربرد دارد.
از چه موقع تصمیم گرفتید برای کنکور ارشد مطالعه کنید و برای شروع چه کار کردید؟
از همان لحظه های اول قبولی و شروع دانشگاه در مقطع کارشناسی، این انگیزه و تصمیم مهم را داشتم، چراکه کلاً طالب علم هستم و به آینده خوب امیدوارم.
شیوه مطالعاتی و برنامه ریزی خودتان را در چند جمله توضیح بدهید؟
همانگونه برای شروع هر کاری توکل لازم است، من هم برای شروع ابتدا توکل و سپس با شناخت هدفم، تلاش و تمرین کردم. اگر بخواهم کمی بیشتر توضیح بدهم، باید بگویم که بعد از تحقیق، بعضی از کتاب ها و جزواتی که لازم بود را تهیه و شروع به ترغیب دنباله مسیر کردم. شیوه مطالعاتی من براساس گوش سپردن به مباحث درسی در کلاس های زمان لیسانس، فهمیدن مطالب و حفظ نمودن مطالب به صورت زنجیروار در ذهن و حافظه بود / برنامه ریزی هر کس باید متناسب شرایط خودش نوشته شود و مهمتر از آن عمل به برنامه ریزی است. من اگر دو ساعت یا چند ساعت را درطول روز یا هفته از دست می دادم، بدون استرس و اضطراب، خودم را اصلاً سرزنش نمی کردم و با خودم می گفتم که همین لحظه که تو فرصت کمی رو از دست دادی و مطالعه نداشتی، چه بسا رقیبان تو زمان بیشتر را از دست دادند و من زمانی که می خواندم چه بسا مفیدتر و بهتر نسبت به آن ها بوده است.
احتمالاً لحظه هایی داشتید که ناامید و یا خسته شدید و یا فکر کردید که نمی توانید در کنکور موفق شوید در این لحظه ها چه کار می کردید؟
صددرصد برای هر کسی پیش می آید که در این شرایط قرار گیرد، چون همه ما انسانیم. باید به این نکته اعتقاد داشت که ناامیدی بزرگترین گناه است. با امیدواری است که خداوند هر شخصی را در جایگاهی که مستحق اوست قرار می دهد. من در این شرایط ابتدا ذهن خودم را از ناامیدی خالی و درصد توکل و امیدواری خودم را بالاتر می بردم و انگیزه ام را که جهت یادآوری مکرر روی یک تابلو به دیوار آویزان کرده ام، مدام و مدام با نگاه به آن به خودم یادآوری می کنم، چراکه این باور را دارم که انسان فراموشکار است.
برنامه غیردرسی هم داشتید؟ مثل مطالعه، تفریح، سفر و...؟
اتفاقاً با اینکه شغل اصلی من به عنوان دانشجو تحصیل است؛ اما شاید باورش سخت باشد که برنامه غیر درسی من به مراتب بیشتر از برنامه درسی ام بود. در کنار مطالعه غیر درسی، بعضاً تفریح سالم نیز به مراتب بیشتر بود.
قوی ترین و ضعیف ترین درس شما در طول تحصیل و مطالعه ارشد از نظر پایه ای چه بود؟
همه می دانیم که در طول تحصیل، سؤالات امتحانی دانشگاه در مقطع کارشناسی به صورت تشریحی است. مطالعه ارشد باید براساس سرمایه گذاری و فن سؤالات تستی باشد و این دو از هم مجزا است؛ اما اگر بخواهم مشخصاً جواب سؤالتان را بدهم این است که قوی ترین درس من مکانیک کوانتومی و ابزار ریاضی که شخصاً در ذات من بوده و هست و ضعیف ترین درس من زبان می باشد. البته من هیچ زمانی را برای آن نگذاشتم و تنها درسی بود که آن را دست نخورده و سفید گذاشتم.
فکر می کنید کسب رتبه شما نیازمند رعایت چه نکته هایی است؟ به قولی آیا لم خاصی دارد؟
کسب رتبه برتر در کنکور، به عواملی نظیر باور داشتن خود، توکل بر خدا، برنامه ریزی خوب و منظم، پیوسته مطالعه کردن و غیره بستگی دارد / بله لِم خاصی دارد. با دوستان هم که قبلاً حرف می زدیم، همواره می گفتم که ارشد با کارشناسی متفاوت است. برای قبولی خوب در مقطع کارشناسی مهم کمیت است و باید به تعداد سؤالات بیشتری جواب داد؛ اما برای قبولی خوب در مقطع ارشد باید کیفیت خوبی را کسب کرد، چرا که در اکثر سؤالات ارشد مطالب را باید بتوان به هم ربط داد و با تدبیر و اندکی زیرکی راحت قبول شد.
ارزیابی شما در مورد سطح آزمون، پس از برگزاری آن چه بود؟
من سؤالات سال های قبل را مطالعه کردم، به نظرم آزمون امسال در سطح خوب و مناسب برگزار شد و شرایط و زمان آن طوری بود که به سؤالات با تفکر و دقت بیشتری پاسخ داد.
آیا فکر می کردید این رتبه را کسب کنید و چه احساسی دارید؟
برخلاف کسانی که در آزمون های قبلی در مصاحبه خود می گفتند که من به رتبه ٨ فکر می کردم و در نتیجه چهار پله بالاتر یا پایینتر را کسب می کردند؛ واقعیت این است که من به رتبه زیر ۵۰ فکر می کردم و رتبه یک شدم. البته باید گفت: شرایط آزمون و لطف خدا و ائمه بود که من را کمک کرد / احساس غرور که اصلاً ندارم، چرا که بنابر یکی از مناجات های زیبای امام زین العابدین، همواره می گویم که خدایا اگر بر علمم می افزایی، از غرورم بکاه؛ اما از این خوشحالم که امسال به نتیجه دلخواه خودم به بهترین شکل رسیده ام و باعث خوشحالی خانواده، اطرافیان و دوستان شده ام.
آیا اساتید دانشگاه صنعتی کرمانشاه و نحوه تدریس آن ها، نقشی در کسب این جایگاه داشته اند؟
بیشتر از اینکه برای قبولی خودم خوشحال باشم، از این بابت بیشتر خوشحالم که این قبولی و کسب این جایگاه میتواند، درصد کمی هم که شده، افتخاری برای دانشگاه نوپای صنعتی کرمانشاه و همچنین ایجاد انگیزه ای برای دیگر دانشجوهای دانشگاه باشد. / باید بگویم: اساتید دانشگاه نه تنها باعث ایجاد انگیزه در من شدند، بلکه در کسب این موفقیت قطعاً همراه من بودند.
با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما، از اینکه وقت گذاشتید تشکر می کنم. در نهایت اگر مطلب خاصی هست، بفرمایید؟
خیلی ممنون. همچنین برای شما.
ممنون از اینکه با من مصاحبه کردید. انشالا سال های بعدی هم همین مصاحبه را با دانشجویان دانشگاه صنعتی کرمانشاه انجام بدهید.
مطلب خاصی که نه، چرا که کوچکتر از آن هستم که نصیحتی برای دیگران داشته باشم، اما از همه میخواهم که اگر هدفشان درس خواندن است و می خواهند به یک جایگاه اجتماعی و علمی خوب برسند، با تمام ظرفیت هایشان، همه تلاش خود را با توجه به شرایط موجود انجام بدهند و مطمئن باشند که خداوند هیچ تلاشی را بی نتیجه نمی گذارد و باید همواره برای رسیدن موفقیت به دنبال نتیجه خوب بود؛ چراکه موفقیت یک نتیجه است نه یک هدف.
در پایان کلام از دکتر اختری، ریاست محترم دانشگاه، اساتید، کارکنان و تمامی اعضای دانشگاه صنعتی کرمانشاه و همچنین گروه عمرانی دانشگاه تشکر و قدر دانی می کنم.
دست های خدا پر از معجزه است ...
آرزویــــــــــــــــــــی کن ...
شاید بزرگ ترین آرزوی تو کوچک ترین معجزه او باشد.