شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

گروه‌های آموزشی

بازگشت به دانشکده
۱۴۰۰/۱۱/۰۶

گروه فیزیک مهندسی ( گرایش لیزر و اپتیک)

معرفی رشته فیزیک مهندسی

فیزیک مهندسی رشته­ ای برای پیوند فیزیک محض و علوم مهندسی است. پیوند برقرار کردن بین این دو رشته، در چند دهه اخیر منجر به پیشرفت­ های شگرفی هم در تولید علم و هم در تکنولوژی شده است.

اساساً دلیل به وجود آمدن این رشته تربیت افرادی است که با آشنایی با دروس علوم پایه و توانایی کاربردی بتوانند بین علم و تکنولوژی ارتباط برقرار کنند که در کشورهای صنعتی تا حد زیادی به این هدف دست پیدا کرده اند.

فیزیک مهندسی، مباحث پیشرفته فیزیک کاربردی و روش­های استفاده از آن­ها در صنعت را مورد مطالعه قرار می دهد. هدف از این رشته آماده سازی فارغ التحصیل ­هایی است که علاوه بر دانستن فیزیک و مباحث پیشرفته آن با کاربردهای فیزیک هم آشنا باشند و توانایی مهندسی و ارائه طرح­های صنعتی در زمینه فیزیک جدید را داشته باشند.

تعداد واحد­های درسی
1 دروس عمومی 22 واحد
2 دروس پايه 41 واحد
3 دروس اصلی 41 واحد
4 دروس تخصصی 20 واحد
5 دروس اختياری 15 واحد
- جمع کل واحدها 139 واحد

چارت چهار ساله گروه فيزيک مهندسی (گرايش ليزر و اپتيک)

آینده شغلی

در اکثر وسايل دقيق اندازه­ گيری و کنترل، از روش­ های فيزيکی و حساسگرها استفاده می­شود. طراحی و ساخت اين سيستم­ ها و همچنين قطعاتی که در الکترونيک و کامپيوتر بکار می­ روند، در حوزه فيزيک نوين است. دانش ­آموختگان اين رشته می توانند در صنايع الکترونيک، صنايع اپتيک، ليزر، قطعات و اجزاء کامپيوتر، در مؤسسات دولتی و خصوصی نظير وزارت نيرو، مخابرات، سازمان انرژی اتمی ايران، صنايع الکترونيک ايران، صنايع اتومبيل سازی بکار گرفته شوند. همچنين ساخت و بررسی تارهای اپتيکی که در مخابرات ب­کار می­ روند، تخصص در کاربرد­های مختلف پلاسما و ليزر در صنعت و پزشکی-طراحی و ساخت لوازم اپتيکی طراحی و ساخت لامپ­ های مختلف دشارژ الکتريکی-طراحی و ساخت آهنرباهای لازم در سيستم­های الکترومغناطيسی و کليد­های خودکار و نيز تهيه و بررسی خواص نانو­ساختار­ها در حوزه تخصصی اين رشته است.

مدیر گروه
دکتر سید سجاد موسوی فر