سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

اخبار دانشگاه

مشاهده همه
۱۴۰۲/۰۳/۰۱

تألیف و ترجمه پنج عنوان کتاب توسط اعضای فرهیخته هیأت علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه

اخیرا پنج عنوان کتاب توسط اعضای فرهیخته هیأت علمی دانشگاه؛ دکتر مهدی احمدی جیردهی، دکتر امين شهسوار، دکتر هدایت صبوری و امين شهسوار، دکتر وحید قاسمی و عباس رضایی، دکتر فرزاد امیری و دکتر مهدی خزائی تألیف و ترجمه گردید.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ کتاب اول با عنوان "بهره برداري سيستم هاي قدرت "، ترجمه ي كامل كتاب به همراه ضمائم و شبيه سازي ها یکی از جامع ترین و اثرگذار ترین کتاب ها می باشد که توسط دکتر مهدی احمدی ترجمه شده است.

 

در خصوص این کتاب باید گفت: شبکه قدرت که به عنوان یکی از بزرگترین سیستم های موجود در دنیا شناخته می شود، دارای مسائل بسیار گسترده و در عین حال جالب در حوزه های مختلف به خصوص برنامه ریزی و بهره برداری سیستم های قدرت می باشد. کتاب "بهره برداری سیستم های قدرت" اثر پروفسور آنتونیو کنجو و دکتر لوئیز بارینگو به منظور رفع کاستی های موجود در منابع پیشین و نیز آنالیز و بررسی مهم ترین و تازه ترین دغدغه ها و دشواری هایی که در بهره برداری  سیستم های قدرت وجود دارد با رویکرد حل مسائل متعدد مرتبط با صنعت و قابل اجرا بر روی سیستم های واقعی در سال 2017 به چاپ رسید. ترجمه کتاب تا حدودی خلاء موجود در منابع علمی در دسترس به زبان فارسی در این حوزه را با بیان نسبتا روان برطرف و در اختیار دانشجویان مهندسی برق در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین محققین، کارشناسان، نخبگان و متخصصین صنعت برق کشور قرار داده است.

 

کتاب دوم تأليف دو فصلي از كتاب ( بین المللی) اولین فصل با عنوان "Renewable energy for enhanced building energy flexibility"، که توسط دکتر امين شهسوار تالیف شده و دومین فصل با عنوان "Building energy and environmental sustainability"، یکی دیگر از جامع ترین و اثرگذار ترین کتاب ها می باشد که توسط دکتر امين شهسوار و دکتر هدایت صبوری تالیف و در انتشارات الزویر چاپ شده است.

در خصوص این کتاب نیز باید گفت: ساختمان ها مسئول 36 درصد مصرف نهایی انرژی جهانی و 37 درصد از انتشار دی اکسید کربن مرتبط با انرژی هستند. انتظار می رود ؛ مصرف انرژی ساختمان به دلیل افزایش جمعیت، بهبود استانداردهای زندگی، دسترسی گسترده به سیستم های تهویه مطبوع در کشورهای در حال توسعه و افزایش مالکیت لوازم هوشمند به طور مداوم افزایش یابد. این افزایش تقاضای انرژی و احتمال وقوع رویدادهای شدید آب و هوایی چالش‌های مهمی را برای زیرساخت‌های برق موجود ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، ساختمان ها می  توانند بخشی از راه حل های رفع این چالش ها و دست یابی به کربن زدایی عمیق باشند. انعطاف پذیری انرژی ساختمان، که توانایی یک ساختمان برای مدیریت و اصلاح مشخصات تقاضای انرژی خود است، به عنوان یک منبع توزیع شده برجسته شده است که در سطح کاربران نهایی، نویدبخش ارائه خدمات پشتیبانی شبکه و کاهش قابل توجه هزینه های انرژی ساختمان است. این یک استراتژی نوظهور است که امکان مشارکت فعال تر ساختمان ها در عملیات و کنترل سیستم های قدرت الکتریکی را فراهم می کند.

 

کتاب سوم  ترجمه با عنوان " برنامه نويسي Basic4Android "، این کتاب به عنوان جايگزيني براي جاوا در برنامه نويسي اندرويد، یکی از جامع ترین و اثرگذار ترین کتاب ها می باشد که توسط دکتر وحید قاسمی و عباس رضایی ترجمه شده است.

 

در خصوص این کتاب نیز باید گفت: اندرويد يك سيستم عامل مبتني بر لينوكس است. برنامه نويسي تحت اين سيستم عامل مبتني بر زبان برنامه نويسي جاوا است. هرچند، فراگيري سازوكارها و ساختارهاي پيچيده شيء گرايي در جاوا، براي عموم دشوار و مستلزم صرف زمان زيادي است. به تجربه شاهد آن بوده ايم كه اين امر موجب دل زدگي علاقه منداني به برنامه نويسي اندرويد مي گردد، كه در جاوا مبتدي بوده، يا با آن نا آشنا مي باشند. Basic4Android (يا به اختصار B4A) جايگزيني براي جاوا در برنامه نويسي اندرويد است، كه به طور وسيعي مورد استقبال و استفاده برنامه نويسان قرار گرفته است. B4A مجموعه اي از ابزارها را براي ايجاد، كامپايل، اشكال زدايي، آزمايش، و انتشار برنامه هاي اندرويد، فارغ از پيچيدگي هاي زبان جاوا، فراهم آورده است. زبان برنامه نويسي B4A از ساختارهايي مشابه زبان هاي بيسيك و ويژوال بيسيك .Net استفاده مي كند، كه براي برنامه نويسي اندرويد تطبيق يافته اند. در واقع، در برنامه نويسي B4A محصول نهايي هنوز مبتني بر بايت كدهاي جاوا است.  اما B4A نگاشت هاي لازم را انجام داده و پيچيدگي هاي برنامه نويسي جاوا را از ديد برنامه نويس مخفي ساخته است. با استفاده از اين ابزار، برنامه نويسان مبتدي و نوآموزان مي توانند به سادگي و به سرعت، به فراگيري و توسعه برنامه هاي كاربردي اندرويد بپردازند.

 

کتاب چهارم  با عنوان "مدل سازي و شبيه سازي مديريت زنجيره تامين با رويكرد سيستم هاي ديناميكي"، ترجمه ي كامل كتاب کرسپو مارکز یکی از جامع ترین و اثرگذار ترین کتاب ها می باشد که توسط دکتر فرزاد امیری ترجمه شده است.

 

در خصوص این کتاب نیز باید گفت: مباحث ارائه شده در این کتاب روش‌های کاربردی و مؤثری هستند که می توانند بطور سیستماتیک فرایند تولید را تسهیل نموده و بهره وری را در سازمان‌ها افزایش دهند. در ارائه مطالب سعی شده به بیانی ساده و کاربردی ساختار زنجیره تولید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با الهام از تفکر سیستمی در فرایند بررسی به ابعاد مختلف موضوع از زوایای مختلف پرداخته شود. بدین منظور مطالب این کتاب در 17  فصل تقدیم خوانندگان محترم می گردد که هر کدام می تواند مقدمه‌ای برای درک بهتر فصل های بعدی باشد و در تقویت و تکمیل دیدگاه افراد مؤثر واقع شود.   

 

کتاب آخر با عنوان " شبيه سازي شبكه هاي كامپيوتري بيسيم: رويكرد عملي"، یکی دیگر از جامع ترین و اثرگذار ترین کتاب ها می باشد که توسط دکتر مهدی خزائی تالیف شده است. 

 

در خصوص این کتاب نیز باید گفت: هدف كتاب، پر كردن فضاي خالي بين مفاهيم مرتبط با رشته مهندسي كامپيوتر و مهندسي مخابرات است. زيرا به طور مرسوم لايه هاي بالايي پشته پروتكل هاي شبكه توسط محققان رشته مهندسي كامپيوتر و لايه هاي پاييني توسط محققان رشته مهندسي مخابرات مورد تحقيق و بررسي قرار مي گيرند. اما به منظور شبيه سازي هاي دقيق و صحيح، بايد تاثير لايه هاي مختلف پشته پروتكل هاي شبكه برهم در نظر گرفته شود و در استخراج و تحليل خروجي لايه هاي بالايي، شرايط لايه هاي پاييني پشته پروتكل هاي شبكه نيز در نظر گرفته شود. از اين رو، اين كتاب براي دانشجويان و فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد رشته هاي مهندسي كامپيوتر و مهندسي برق گرايش مخابرات و همچنين محققان اين حوزه كاربردي و مفيد خواهد بود.

 

 گفتنی است، می توان از کتاب های ذکر شده که توسط انتشارات دانشگاه صنعتی کرمانشاه چاپ شده اند؛ هم در محافل علمی و هم در مجامع غیر دانشگاهی استفاده کرد.

سوالی دارید؟