سه شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

۱۴۰۰/۱۰/۱۴

دانشگاه صنعتی کرمانشاه میزبان اولین نشست ستاد هماهنگی برگزاری دومین کنگره بین المللی شعر انتقام سخت

اولین جلسه ستاد هماهنگی برگزاری دومین کنگره بین المللی شعر انتقام سخت با هدف تعامل و بررسی چشم اندازه های تبیین شده این کنگره به میزبانی دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ صبح روز سه شنبه 14 دی ماه، اولین نشست ستاد هماهنگی برگزاری دومین کنگره بین المللی شعر انتقام سخت، با حضور اعضای این ستاد و همچنین اعضای هیأت رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه با هدف تعامل و بررسی چشم اندازه های تبیین شده این کنگره در سالن جلسات شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه برگزار شد.

بنابراین گزارش؛ بهمن میرزایی، دبیر اجرایی بخش کردی کنگره بین المللی شعر انتقام سخت در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه بعد از شهادت سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی، مقرر گردید، کنگره بین المللی در زمینه شعر مقاومتی با مضمون انتقام سخت بر پا شود، خاطر نشان ساخت: سال گذشته اولین کنگره بین المللی شعر "انتقام سخت" به چند زبان برگزار گردید که کرمانشاه میزبانی بخش کردی آن را برعهده داشت.

بهمن میرزایی با بیان اینکه امسال نیز قرار است این کنگره در قالب هفت زبان برگزار گردد و همچون سابق بخش کردی آن به استان کرمانشاه واگذار شود؛ تحقق آن را با وجود پتانسیل های والای شاعران کرد زبان، فرصتی خوب برای استان ارزیابی نمود و در ادامه با بیان اینکه دانشگاه صنعتی کرمانشاه با جدیت متولی برگزاری این کنگره می باشد، یادآور شد: با توجه به اینکه اقدامات اولیه برای راه اندازی دبیرخانه دائمی بخش کردی جشنواره در کرمانشاه انجام شده است از اعضا انتظار می رود که همراه و همیار دبیرخانه باشند.

میرزایی در بخش دیگری از سخنانش به وجود شاعران خوش ذوق و صاحب سبک کرمانشاهی از جمله استاد اصغرعظیمی مهر اشاره نمود و در ادامه کرمانشاه را مهد شعر آیینی و ادبیات مقاومتی معرفی نمود.

در ادامه این نشست، دکتر دودمان تیپی، سرپرست دانشگاه نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنگره، واگذاری بخش کردی آن به شاعران صاحب سبک کرد زبان را افتخاری بزرگ برای استان کرمانشاه قلمداد نمود و در ادامه از شاعران این گنگره به عنوان پرچم داران اشعار آیینی و مقاومتی در استان خواست با توجه به مضمون والا و نقش به سزای ادبیات مقاومتی و اشعار آیینی در جامعه فارسی زبان، در اشعار و سروده های خود، صرف نظر از زبان کردی به زبان رسمی فارسی نیز توجه کنند تا از طریق باعث استمرار زبان فارسی و ایجاد وحدت و یگانگی در کشور شوند.

ایشان در ادامه با اعلام اینکه ایران کشوری سلطه گر نمی باشد و از دیر باز در طول تاریخ ثابت کرده است یار و همراه کشوره های همسایه به خصوص اقلیم کرد بوده است، یکی از وظایف شاعران آیینی را ایجاد وحدت و برادری و ارج نهادن به واژه مقامت و ایثار عنوان نمود.

دکتر دودمان تیپی در ادامه وجود سردار دلها، حاج قاسم را منشا ادبیات مقاومت معاصر ایران ترقی نمود و خاطر نشان ساخت: خصایص و ویژگی های بارز سردار رشید اسلام، بی شک می تواند درون مایه بسیاری از اشعار غنی و پر احساس ادبیات مقاومتی باشد.

سرپرست دانشگاه با اشاره به کمک و یاری سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی به اقلیم کرد در زمانی که در محاصره ی داعش بودند، در خصوص شان و منزلت سردار سلیمانی، بزرگ مرد تاریخ مقاومت، شجاعت و ایثار ابراز نمود برای همه ما همین اندازه کافی می باشد در هوایی نفس کشیده ایم که وجود ایشان آن را عطرآگین نموده است.

وی در خاتمه اعلام کرد: دانشگاه صنعتی کرمانشاه تمام توان و ظرفیت خود را به کار می گیرد که این کنگره با شکوه تر از سال های قبل برگزار شود.

در ادامه اصغر عظیمی مهر، دبیر علمی این کنگره عنوان کرد: علاقمندان می توانند آثار خود را با موضوع "شعر مقاومت" و بیشتر در قالب های کوتاه شعر مانند دوبیتی و رباعی به دبیرخانه این کنگره واقع در دانشگاه صنعتی کرمانشاه ارسال کنند.

ایشان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه کنگره را تا 20 دی ماه اعلام کرد و گفت: بخش کردی کنگره بین المللی شعر انتقام سخت، بهمن ماه با حضور شرکت کنندگانی از ایران و میهمانانی از بخش های کردنشین کشورهای همسایه برگزار خواهد شد.

در حاشیه این نشست، اعضاء ضمن بیان نکته نظرات و میزان همراهی خود، در خصوص برگزاری دومین کنگره بین المللی شعر انتقام سخت به بحث و تبادل نظر پرداختند.