سه شنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۰

۱۴۰۰/۰۲/۲۲

برگزاری نشست هم اندیشی با عنوان "اخلاق در فضای مجازی"

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ به همت دبیر خانه هم اندیشی اساتید و همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، روز سه شنبه 21 اردیبهشت ماه 1400، نشست هم اندیشی با عنوان "اخلاق در فضای مجازی" با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد، به صورت مجازی در بستر آموزش الکترونیکی کارکنان دانشگاه برگزار گردید.

بنابراین گزارش در این نشست مجازی که با حضور اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه برگزار گردید، حجت الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد، با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات از جمله فناوری های رو به گسترش است که امروزه تمام عرصه های اجتماعی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و سیاسی جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده است، عنوان کرد: اینترنت به عنوان تاثیرگذار ترین بخش فناوری اطلاعات با توسعه ارتباطات اجتماعی بین جوامع، در راستای تبادل بین فرهنگ ها پیامدهای موثر و جدی به دنبال دارد.

ایشان همچنین ادامه داد: با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فضای مجازی نیز، آسیب های جدیدی دامن گیر کاربران اینترنت شده است که این آسیب ها بر روی زندگی فردی و جمعی در بُعد آسیب های جسمانی و روان شناختی تأثیر می گذارد.

حجت الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد در ادامه در خصوص ضرورت تدوین توصیه‌های اخلاقی فضای مجازی، گمراهی تدریجی و چالش‌ها و تهدیدات اخلاقی فضای مجازی توضیحاتی عنوان نمود و با برشمردن ویژگی‌های منحصر به فرد فضای مجازی تصریح کرد که استفاده نیکو از این ویژگی ها می‌تواند زمینه را برای بروز چالش‌های اخلاقی در کاربران فراهم کند. عمق، گستره، تنوع و پیچیدگی این چالش‌ها موجب شده است تا در جوامع مختلف توجه ویژه‌ای به مقوله اخلاق در فضای مجازی شود.

وی همچنین اضافه کرد: در فضای مجازی مهم‌ترین راهکار مقابله با تهدیدات، تدوین دستورات اخلاقی فردی و اجتماعی مرتبط با فضای مجازی و ترویج آن است تا کاربر هم بایسته‌ها و آداب رفتاری خود در فضای مجازی را بداند و هم بتواند حقوق اخلاقی دیگران را در این فضا رعایت کند.

حجت الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد در پایان با معرفی پرمخاطب ترین رسانه های اجتماعی جهان و تشریح فواید و خروجی های مثبت این شبکه ها و در مقابل تهدیدات و آسیب های که بر روح و جسم کاربران دارند، یادآور شد: با مدیریت درست و تعریف شده، می توان از تهدیدهای شبکه های مجازی فرصت ساخت و در راه درست به کار گرفت. در غیر این صورت هر گونه سرکوبی که بدون برنامه باشد، تاثیرات مخرب تری بر روان کاربران دارد.