سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

۱۳۹۹/۱۲/۲۲

برگزاری وبینار آموزشی آشنایی با صندوق تحقیقات مشترک بین المللی کشور قطر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ به همت دفتر همکاری‌های بین الملل دانشگاه صنعتی کرمانشاه و همراهی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی ریاست جمهوری، وبینار آموزشی با عنوان: آشنایی با صندوق تحقیقات مشترک بین المللی کشور قطر "International fund, opportunities and collaboration with Qatar"  توسط دکتر حسن مهرجردی، دانشیار دانشگاه قطر در روز دوشنبه ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار شد.

بنابراین گزارش؛ دکتر حسن مهرجردی، در ابتدای این وبینار عنوان کرد: صندوق ملی تحقیقات قطر (QNRF  ) با هدف تعالی تحقیقات و پیشرفت در این کشور و دستیابی به اقتصاد پایدار از طریق ترویج آموزش و تحقیقات، حمایت‌های مالی مهمی برای پروژه‌های پیشرفته و تحقیقات نوین فراهم می‌نماید.

ایشان همچنین اضافه کرد: این صندوق دارای حمایت‌های مالی برای پروپوزال‌های مشترک از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مختلف از سراسر دنیا با دانشگاه‌های قطر می‌باشد.

دکترمهرجردی همچنین بیان کرد: همکاری‌های بین‌المللی در این کشور مورد استقبال فراوان است و به عنوان اقدامی اساسی جهت ارتقای توانمندی‌های تحقیقاتی، انتقال دانش و تعالی علم در قطر به حساب می‌آید و این صندوق به دنبال جذب استعدادهای برتر از سایر کشورهاست تا از این طریق بهتر بتواند زمینه را برای پیشرفت دانش و فناوری مهیا کند.

دکتر مهرجردی در ادامه عنوان داشت که روال مشخص برای استفاده از این فرصت تحقیقاتی به این صورت است که محققان خارجی ابتدا باید با اساتید دانشگاه‌های قطر که در این طرح LPI نامیده می‌شوند، ارتباط لازم را ایجاد نمایند. یکی از شرایط اصلی همکاری برای محققان خارجی، داشتن سابقه تحقیقاتی درخشان بین المللی است و شامل فاکتورهایی مثل داشتن H-index بالای 10 در گروههای مهندسی است. آخرین زمان ارائه پروپوزال‌ها در هر سال تا ماه آوریل همان سال است و نتیجه پذیرش یا رد آن در ماه اکتبر به محققان اعلام می‌شود. در ماه‌های نوامبر و دسامبر نیز فرایندهای اداری و عقد قرارداد با محققان انجام می‌گیرد و با شروع سال جدید، انجام پروژه مشترک آغاز می‌شود. همچنین سهم محققان خارجی در طرح‌های پذیرفته شده 20 درصد از کل مبلغ قرارداد خواهد بود و مبلغ کل قرارداد برای هر سال بین 180 هزار تا 250 هزار دلار متغیر است.