نسخه آزمایشی
جمعه ۰۹ خرداد ۱۳۹۹

۱۳۹۹/۰۳/۰۱

نشست مجازی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ پنجاه و سومین نشست مجازی معاونان و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، با هدف تربیت نیروهای ماهر، کمک به اشتغال‌آفرینی و پاسخ‌گویی به مسائل و مشکلات جامعه با حضور دکتر عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روز چهارشنبه  31 اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، به صورت ویدئو-کنفرانس برگزار گردید.

بنابراین گزارش؛ در این نشست مجازی، دکتر باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به توفیقات روزافزون آموزش عالی کشور در سال‌های اخیر گفت: مقالات پر استناد، ارتقای جایگاه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در حوزه نوآوری و ارتقای رتبه‌بندی دانشگاه از دستاوردهای افتخار‌آفرین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری بوده است که باید با رشد بیشتر تداوم یابد.

وی با اشاره به رویکردهای جدید در حوزه پژوهش و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی بیان کرد: از جمله این رویکردها و سیاست‌های جدید واگذاری اختیارات بیشتر به دانشگاه‌ها، روان‌سازی انتشار مجلات علمی، ایجاد مراکز تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی با پارک‌های علم و فناوری و جهت‌دهی پایان‌نامه‌های پژوهشی جهت حل مشکلات کشور است.

قائم مقام وزیر علوم با اشاره به ظرفیت‌ها و ابزارهای تحقق رویکردهای جدید، تاکید کرد: یکی از این ظرفیت‌ها ماده ۵ آیین نامه ارتقا می‌باشد که چندین بار به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و در راستای تحقق اهداف جدید انتظار می‌رود برای ارزش‌گذاری فعالیت‌های اعضای هیئت علمی تدابیری اتخاذ شود.

دکتر باقری در ادامه در خصوص آیین نامه ارتقاء، آیین‌نامه ترفیع و وام تجهیزات آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه‌ها نکاتی ایراد نمود و در پایان یادآور شد: بیانیه‌ای در ستاد وزارت علوم در حال تدوین است به نام بیانیه دانشگاه‌های جامعه‌محور و کارآفرین که هدف از تهیه این بیانیه همفکری و ایجاد فرهنگ و ادبیات مشترک در خصوص دانشگاه های جامعه محور و کارآفرین است و امیدواریم که مورد توجه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری قرار گیرد‌.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ در ادامه این نشست مجازی، دکتر سیف، مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشجویان، تصریح کرد: توانمندسازی این مراکز از طریق ساماندهی دوره‌های مهارت‌افزایی، ایجاد مراکز هدایت شغلی، رصد اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی صورت می‌گیرد و در این راه توسعه و بهبود دوره‌های کار‌آموزی، ارائه خدمات مشاوره و سخنرانی‌های افراد کارآفرین می‌تواند از اقدامات موثر مراکز مشاوره شغلی و کاریابی دانشگاهی باشد.

دکتر سیف در ادامه از تفاهم‌نامه همکاری امریه‌های جامعه و صنعت با ستاد نیروهای مسلح سخن گفت و عنوان کرد: داشتن شرایط لازم شامل داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری، داشتن مهارت های مورد نیاز، داشتن ۶ ماه سابقه فعالیت در آزمایشگاه به عنوان دستیار و سپری نشدن بیش از یکسال از تاریخ دانش آموختگی جهت به‌کارگیری امریه‌ها به دانشگاه ها اعلام شده است. همچنین دانشگاه ها می توانند با استفاده از سامانهamriye. msrt .ir  در این زمینه اقدام کنند.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت همچنین درخصوص ساماندهی قراردادهای ارتباط با صنعت گفت: الزامات انعقاد قراردادهای تحقیقاتی موسسات آموزشی و پژوهشی به منظور ساماندهی، استانداردسازی و پشتیبانی از تعاملات بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور و دستگاه‌های اجرایی و ارتقای کیفیت اجرای قراردادها فراهم آمده است.

دکتر سیف در پایان در خصوص برنامه‌های مرتبط با جهش تولید یادآور شد: مشارکت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در بهره‌وری و جهش تولید صنایع کشور، طرح مشارکت مراکز علمی در بهره‌برداری از مزیت‌های استانی، حمایت از پروژه‌های موثر در جهش تولید و طرح عارضه یابی مشکلات و نیازمندی های صنعتی و ارائه راهکارهای مناسب از جمله برنامه‌های این دفتر است.